årets skörd

Jag provade majrova och kålrabbi i år. Dessa var helt nya för mej. Jag har sett dem tidigare, men aldrig ätit.
Majrovan var ynklig länge, men helt plötsligt hade den tvärvuxit och var redo att skördas.
Jag blev positivt överraskad, den var mjuk och lite söt i köttet, inte alls som rädisa, som jag annars ätit. Dom är ju mer hårda/krispiga och aningen bäska av skalet.
 
 
Nästa sort att skörda blev vitlöken, som jag satte i kruka redan i höstas. Jag provsmakade blasten i sommras, och den var väldigt kraftig i smaken, helt annorlunda än köpe-vitlök.
Men där blev lyckan kort. I stort sett alla vitlökar var fulla med pyttesmå vita maskar. Jätteäckligt faktiskt. Då jag aldrig haft vitlök förut, så är jag inte riktigt bekant med alla skadeinsekter. Skulle kunna gissa att det är lökfluga, men jag är inte säker.
Då jag inte kunde skilja de rena från de infekterade, så åkte allt i soporna.
Har man skadedjur, oavsett slag, ska man aldrig lägga det i komposten. Nä. Brännbara sopor.
Mycket tråkigt.
 
 
Jag fick även små späda squash. De hade säkert blivit finare om jag hållit efter dem och gött dem mer. Men hos mej är det den starke som överlever.
Squash är nyttigare än vanlig gurka och jag gillar den lite mer, då den är fastare i köttet än gurka.
 
Och så blev det en del tomater. Det är roligt med annorlunda sorter, inte bara klassiska röda. Jag har gula pärontomater, randiga coctailtomater och hjärtformade busktomater. Mycket roligt.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mingsgronavarld.blogg.se

trädgårdsmästare vilhelmina

RSS 2.0