eldningsförbud

Även vi i norr har haft en väldigt torr sommar, inte i samma utsträckning som andra delar av sverige, men ändå.
 
Förra veckan, på torsdagen, nåddes vi av informationen, att en gravbesökare som besökt den nyare kyrkogården, på kvällskvisten mötts av levande ljus tända i en gravrabatt. Jag vet inte om det var med eller utan lyckta, men gravbesäkaren hade reagerat och kontaktat församlingen. Mycket klokt, för på fredagen utlystes totalt eldningsförbud i hela länet.
 
Vi har väldigt torrt ute på kyrkogårdarna, särskilt den nyare där vissa fällt ligger i full sol hela dagarna. Man har valt att inte klippa så mycket här, då stora delar av gräsmattorna ändå torkat och brännts bort.
Dessutom har vi tidigare i sommar, röjt hela området med röjsåg. Det ligger massor med snustorrt ris runt området och inne på skogsområdet finns mycket material för en fin brasa.
 
Vi valde med detta, att sätta upp skyltar runt alla våra kyrkogårdar om totalt eldningsförbud, och att ljus inte får användas under den tiden.
 
Tur och lycka så vände vädret hos oss och eldningsförbudet släppte på måndagen.
Sommaren känns lynnig, då vi gick från torka till rejäl åska och kraftig nederbörd som hållit i sej nästan hela den här veckan.
 
Så kan det va. Sommaren 2018!
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mingsgronavarld.blogg.se

trädgårdsmästare vilhelmina

RSS 2.0